چند روز پیش توانستم که مطالب دور اول خودم را به اتمام برسانم. در ابتدای کار فکر می کردم که بتوانم شش ماهه این وظیفه را تمام کنم.
چند روز پیش توانستم که مطالب دور اول خودم را به اتمام برسانم. در ابتدای کار فکر می کردم که بتوانم شش ماهه این وظیفه را تمام کنم.
کتاب The Design of Design(+) ( طراحیِ یک طراحی ) ، نوشته Frederick Phillips "Fred" Brooks Jr (+) ، یکی از بهترین و جامع ترین کتاب های موجود در زمینه طراحی نرم افزار است .
این کتاب یک کتاب مقدماتی نیست. بهتر بگویم ، یک کتاب پیشرفته طراحی نرم افزار است. یعنی شما باید پایه و اصول طراحی نرم افزار را بدانید. هدفم از معرفی این کتاب بدین دلیل است که بعد از اتمام هر فصل از نقشه راه یکی از فصل های این کتاب را با هم بحث می کنیم.
طراحی نرم افزار یکی از بهترین و زیربنایی ترین شغل های مربوط به صنعت نرم افزار است. فیلد طراحی نرم افزار در اکثر مواقع با طراحی فتوشاپ و طراحی وب اشتباه گرفته می شود.
در زمینه طراحی نرم افزار بیشتر به این می پردازیم که یک نرم افزار
این مطلب رو میشه به عنوان یک مقدمه ای بر نیاز سنجی نرم افزار یا Software Requirements در نظر گرفت.
در مطلبی تحت عنوان مهندسی نیاز ها(+) ، یک کتاب رو برای این کار معرفی کردم. اکثر گرفتاری ها و مشکلات نرم افزاری از Requirementها منشاء میگیره.
توی این مقاله(+) هم به طور کلی شرح دادم که چه مشکلاتی کجا و چطور ، توسط نادیده گرفتن نیازسنجی ها بروز می کنند.
مطالب این قسمت خیلی خیلی زیاده و مشکلات اون هم به دسته ها و گروه های مختلفی ربط و وابستگی داره. به همین خاطر هم توی نقشه راه وبلاگ برای این قسمت یک فصل جداگانه قرار داده ام.
خب بریم سر اصل مطلب .
مهندس نرم افزار در همون اول کار باید نیازسنجی بلد باشه. البته این نظر شخصی منه و خیلی از افراد موفق توی بازار کار نرم افزار ایران دارن کار میکنند و نیاز سنجی بلد نیستند. اما در جاهایی باید تاوان این ندانم کاری رو پس بدن. که خیلی خیلی سنگینه و بعضی اوقات کمر شکن.
خب برای شروع از این کتاب شروع می کنم. کتاب (+)software Requirements ویرایش سوم ، انتشارات مایکروسافت. نوشته کارل ویگرز و جوی بیتی.